Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απώλεια βάρους: Το ευχάριστο χόμπι που λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά με τα φάρμακα για αδυνάτισμα.

 


Όσοι θέλουν να χάσουν κιλά το 2024 θα μπορούσαν κάλλιστα να το πετύχουν εάν ακολουθήσουν έναν συγκεκριμένο χόμπι, προτείνει μια νέα μελέτη που συνδέει αυτό το είδους κίνησης με την απώλεια βάρους.

Κινέζοι ιερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ήταν πρόθυμοι να σηκωθούν και να κινηθούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, το σώμα τους παρουσίασε σημαντικές θετικές αλλαγές στη μάζα σώματος, στην περίμετρο της μέσης και στη μάζα λίπους, σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό PLOS ONE.Μάλιστα οι αλλαγές που διαπίστωσαν οι επιστήμονες μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές που παρατηρουνται μετά τη λήψη φαρμάκων για αδυνάτισμα

Πρόκειται για τον χορό, με τους συμμετέχοντες στη σχετική μελέτη να επωφελούνται επίσης από τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Καταγράφηκαν επίσης βελτιώσεις σε καταστάσεις όπως ο διαβήτης, οι πέτρες στη χολή, η υπέρταση και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

«Ο χορός είναι αποτελεσματικός στην απώλεια λίπους σε άτομα με πλεονάζον βάρος και παχυσαρκία και έχει σημαντική βελτίωση στη σύσταση και τη μορφολογία του σώματος», δήλωσε ο συγγραφέας Yaya Zhang, διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Χουνάν της Κίνας.

Ο χορός αποτελεί επιπλέον κίνητρο για άσκηση

Οι ερευνητές αναγνώρισαν τη δυσκολία διατήρησης μιας μακροπρόθεσμης θετικής συνήθειας, όμως η ενασχόληση με τον χορό ως μια μορφή βιώσιμης άσκησης είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν τακτικά, ανέφερε το SWNS.

«Χάρη στην υψηλή του αποτελεσματικότητα και τη μεγαλύτερη αίσθηση απόλαυσης και διασκέδασης που προσφέρει, ο χορός μπορεί να είναι μια ευεργετική παρέμβαση άσκησης για την απώλεια βάρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Zhang.

Ως μια μορφή σωματικής δραστηριότητας που ενσωματώνει την άσκηση, την ψυχαγωγία και την κοινωνικότητα, ο χορός έχει έμφυτα πλεονεκτήματα στην ενίσχυση των κινήτρων για άσκηση.

«Το χρονικό διάστημα ενασχόλησης μεγαλύτερο από τρεις μήνες, μαζί με τις δημιουργικές φόρμες χορού, είναι πιο ευνοϊκό για την επίτευξη κλινικών στόχων που σχετίζονται με βελτιώσεις στη σύσταση του σώματος. Ταυτόχρονα με την απώλεια λίπους, αυτή η κίνηση διατηρεί και ενισχύει τη μορφολογία του σώματος. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για νέους κάτω των 45 ετών», είπε ο Δρ. Zhang.

Όσο πιο δημιουργικός ο χορός, τόσο μεγαλύτερες οι αλλαγές στην απώλεια βάρους

Η ομάδα μελέτησε 646 άτομα που πάλευαν με την παχυσαρκία, σε 10 διαφορετικές μελέτες. Όσο πιο δημιουργικό είναι το στυλ χορού, τόσο μεγαλύτερες είναι οι θετικές αλλαγές, σημείωσαν οι ερευνητές.

Στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν υπέρβαρα παιδιά και ασθενείς με νόσο Πάρκινσον. Και οι δύο ομάδες ασθενών εμφάνισαν μετρημένες βελτιώσεις.

Οι συγγραφείς της μελέτης επεσήμαναν τη διαφορά μεταξύ του χορού και της τακτικής αερόβιας άσκησης ή άλλων εντατικών στυλ προπόνησης. Ο πρώτος είχε ένα σαφές πλεονέκτημα όσον αφορά την απώλεια βάρους, χάρη στην προπόνηση ολόκληρου του σώματος που κάνουν οι χορευτές, με μειωμένο κίνδυνο γρήγορης κόπωσης. Με άλλα λόγια, χορέψτε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,