Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι σημαίνει αν νιώθετε ότι πρέπει να ουρήσετε κατά τη διάρκεια του σεξ.

 


Το να νιώθετε ότι πρέπει να κατουρήσετε κατά τη διάρκεια του σεξ είναι μια αρκετά κοινή παρατήρηση μεταξύ πολλών ανθρώπων, ειδικά των γυναικών.

Ενώ μερικές φορές η παρόρμηση σχετίζεται στην πραγματικότητα με τα ούρα, άλλες φορές, είναι ένα σημάδι ότι περνάτε καλά -εξαιρετικά καλά. Για τους άνδρες, η εκσπερμάτιση και η ούρηση διαχωρίζονται φυσικά κατά τη διάρκεια του σεξ λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι κατασκευασμένο το σώμα τους -ο σφιγκτήρας στην ουροδόχο κύστη κλείνει όταν έχουν στύση.

Για τις γυναίκες, είναι λίγο πιο περίπλοκο. Όταν αισθάνεστε την ανάγκη να ουρήσετε κατά τη σεξουαλική επαφή, και σε ορισμένες περιπτώσεις διαρρέουν ούρα, αντιμετωπίζετε κάτι που ονομάζεται ακράτεια λόγω στρες. Η ακράτεια λόγω στρες είναι ένας τύπος ακράτειας ούρων που εμφανίζεται όταν ασκείται πίεση στην ουροδόχο κύστη.

Προκαλείται από πράγματα όπως το γέλιο, ο βήχας, το τρέξιμο; και, σε αυτή την περίπτωση, η σεξουαλική διέγερση, που σας κάνει να θέλετε να ουρήσετε ή πραγματικά να ουρείτε. Αν αναρωτιέστε τι πραγματικά σημαίνει όταν ουρείτε λίγο κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, αυτό οφείλεται και στην ακράτεια από στρες.

Εάν αισθάνεστε ότι πρέπει να ουρήσετε κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, αυτό μπορεί να οφείλεται σε επείγουσα ακράτεια. Είναι ένα είδος ακράτειας ούρων που προκαλεί μια ξαφνική επιθυμία για ούρηση. Τα πάντα, από το τρεχούμενο νερό μέχρι τους σπασμούς των μυών της ουροδόχου κύστης λόγω ενός οργασμού μπορούν να το πυροδοτήσουν.

Έτσι, το να νιώθετε ότι πρέπει να πάτε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί απλώς να σημαίνει ότι δεν αδειάσατε την ουροδόχο κύστη σας πριν έρθετε σε επαφή με τον σύντροφό σας. Πότε η παρόρμηση για ούρηση δεν αφορά πραγματικά την ούρηση;

Η γυναικεία εκσπερμάτιση και το squirting μπορεί να εκδηλωθούν σαν επιθυμία για ούρηση

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ της επιθυμίας για ούρηση και της ευχαρίστησης στην κρεβατοκάμαρα, ειδικά για τις γυναίκες.

Ο οργασμός και οι αντίστοιχες φυσιολογικές αντιδράσεις, όπως η γυναικεία εκσπερμάτιση και το squirting, μπορεί όλα να εκδηλωθούν σαν μια παρόρμηση για ούρηση, αλλά αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα και με τα δύο είναι πολύ διαφορετικό.

Όπως εξηγεί η ειδικός αποκατάστασης πυέλου και εκπαιδεύτρια σεξουαλικότητας Susie Gronski στο Women’s Health, η γυναικεία εκσπερμάτιση συμβαίνει όταν διεγείρονται οι παραουρηθρικοί αδένες (γνωστοί και ως αδένες του Skene). Οι αδένες του Skene βρίσκονται έξω από το άνοιγμα της ουρήθρας και παράγουν ένα παχύρρευστο λευκό υγρό ως απόκριση στη σεξουαλική διέγερση.

Με το squirting, το υγρό που βγαίνει είναι πιο διαυγές (όχι κίτρινο) και μυρίζει διαφορετικά από τα ούρα. «Το squirting τείνει να συμβαίνει περισσότερο κατά τη διάρκεια της υψηλής διέγερσης ή της κορύφωσης (οργασμός) και περιλαμβάνει υγρό παρόμοιο με τα ούρα που προέρχονται από την ουρήθρα (όπου συνήθως βγαίνουν τα ούρα)», εξηγεί η Gronski.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι στον επιστημονικό κόσμο, φαίνεται να υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το εάν το squirting περιλαμβάνει όντως κάποια ούρα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το squirting είναι μια φυσική, αν και πιο σπάνια, γυναικεία απάντηση στο σεξ.

Εάν είστε περίεργοι για τα εκπληκτικά πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας κατά τη διάρκεια του σεξ, πιο συγκεκριμένα το squirting, η Gronski συνιστά να μυρίσετε τις εκκρίσεις ή να απλώσετε μια πετσέτα πριν έρθετε σε επαφή για να δείτε τι χρώμα έχει το υγρό. Γνωρίζοντας ότι δεν είναι ούρα μπορεί να χαλαρώσει το μυαλό σας την επόμενη φορά που θα εμπλακείτε σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Πότε πρέπει να ανησυχείτε για την ούρηση κατά τη διάρκεια του σεξ

Ενώ ιατρικές καταστάσεις όπως η ακράτεια λόγω στρες και η επείγουσα ακράτεια αφορούν παράγοντες που απαιτούν επίσκεψη στον γιατρό και κατάλληλη θεραπεία, το να νιώθετε ότι πρέπει να ουρήσετε όταν είστε διεγερμένοι είναι κάτι που πρέπει να απολαμβάνετε.

Εάν βοηθάει, μπορείτε να δοκιμάσετε να διακρίνετε τη διαφορά με βάση άλλες φυσιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια έντονης ευχαρίστησης, εξήγησε ο ουρολόγος Δρ. Fenwa Famakinwa Milhouse.

«Συμβαίνει τη στιγμή της κορύφωσης; Έχετε ισχυρή σεξουαλική διέγερση; Συμβαίνουν άλλα σωματικά πράγματα;», ρώτησε ο ειδικός. Το κούνημα των ποδιών, η αύξηση του καρδιακού παλμού και άλλες εκδηλώσεις μιας πραγματικά καλής στιγμής στο κρεβάτι που συνοδεύονται από την ανάγκη να ουρήσετε μπορεί απλώς να σημαίνουν ότι πρόκειται να έρθετε σε οργασμό.

Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε άβολα να αφήσετε τον εαυτό σας να απολαύσει αυτή την απελευθέρωση, μιλήστε γι’ αυτό με τον σύντροφό σας και ίσως δοκιμάστε να κάνετε σεξ στο ντους ή να απλώσετε πετσέτες στο κρεβάτι πριν έρθετε σε επαφή.

Από την άλλη πλευρά, αυτό που σημαίνει αν αισθάνεστε την επιθυμία να ουρήσετε όχι απαραίτητα τη στιγμή της σεξουαλικής κορύφωσης είναι ότι αντιμετωπίζετε ακράτεια από στρες, πρόσθεσε ο Δρ. Milhouse.

Για τους άνδρες, η χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο του προστάτη μπορεί να προκαλέσει ακράτεια κατά τη διάρκεια του σεξ, επομένως είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν συμβεί αυτό. Όπως είπαμε και πριν, η ακράτεια ούρων δεν θα είναι πρόβλημα μόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, επομένως είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τα σημάδια έξω από την κρεβατοκάμαρα.

Η θεραπεία για την ακράτεια περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους, αλλαγές στον τρόπο ζωής (συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της σεξουαλικής στάσης) και φαρμακευτική αγωγή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,