Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απόφαση συγκρότησης πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς


Α Π Ο Φ Α Σ Η
Η Αντιδήμαρχος Κατερίνης
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Τις διατάξεις της παραγράφου 12 του άρθρου 9 (Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς) του Ν.4039/2012 (ΦΕΚ 15Α'/02-02-2012) όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το Ν.4235/2014 (ΦΕΚ 32Α'/11-02-2014) και ισχύει: α) Σε κάθε Δήμο συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα δύο μέλη της οποίας ορίζονται από τα φιλοζωικά σωματεία και τις ενώσεις που λειτουργούν νόμιμα και που εδρεύουν στο Δήμο ή στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα. Στην επιτροπή μετέχουν:
αα) Ένας (1) κτηνίατρος, που ορίζεται από τον οικείο Δήμο και ο οποίος είναι, κατά προτίμηση, ο υπεύθυνος του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ελλείψει αυτού άλλος ιδιώτης κτηνίατρος.
ββ) Ένας (1) εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος είναι μέλος νομίμως αναγνωρισμένου επαγγελματικού σωματείου εκπαιδευτών σκύλων και ελλείψει αυτού εκπρόσωπος του οικείου Δήμου.
γγ) Ένας (1) εκπρόσωπος, που ορίζεται από τον οικείο Δήμο, με τον αναπληρωτή του.
Η επιτροπή αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς, σύμφωνα με τον ορισμό της περίπτωσης στ΄ του άρθρου 1, όπως ισχύει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Οι Δήμοι, οι Περιφερειακές Ενότητες και οι Περιφέρειες δημιουργούν δίκτυο ενημέρωσης των πολιτών για τα ζώα που διατίθενται προς υιοθεσία.
3. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (ΦΕΚ 3098/31-12-2011).
4. Η αριθ. οικ.31193/11-09-2018 «Απόφαση Αντιδημάρχου Κατερίνης για τη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς» (ΑΔΑ: ΨΞΔΧΩΕΤ-ΔΚΕ).
5. Η από 30/01/2019 (αριθ. πρωτ.: 3861/30-01-2019 Δήμου Κατερίνης) αίτηση του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» σύμφωνα με την οποία ορίζεται τακτικό μέλος της πενταμελούς επιτροπής η κ. Καλοτίνη Μαρία με αναπληρωματικό μέλος την κ. Νατσιοπούλου Αντωνία.
6. Το αριθ. πρωτ.: οικ.5366/08-02-2019 έγγραφό μας προς το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης «Ο ΑΡΓΟΣ» με θέμα τη «Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Κατερίνης».
7. Το αριθ. πρωτ.: 72/ηχ/2019/19-03-2019 (αριθ. πρωτ.: 11588/19-03-2019 Δήμου Κατερίνης) έγγραφο του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης «Ο ΑΡΓΟΣ» σύμφωνα με το οποίο ορίζεται τακτικό μέλος της πενταμελούς επιτροπής ο κ. Κανταρτζής Νικήτας με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Σεβαστιάδη Κλήμη.
8. Η αριθ. πρωτ.: οικ.17913/30-05-2018 σύμβαση παροχής υπηρεσιών για την εργασία «Ανάθεση για παροχή υπηρεσιών στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δημοτικής Ενότητας Κατερίνης έτους 2018» μεταξύ του Δήμου Κατερίνης και του κτηνιάτρου κ. Τριανταφύλλου Κωνσταντίνου.
9. Η αριθ. πρωτ.: οικ.17914/30-05-2018 σύμβαση παροχής υπηρεσιών για την εργασία «Ανάθεση για παροχή υπηρεσιών στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δημοτικών Ενοτήτων Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας, Πέτρας και Πιερίων, Δήμου Κατερίνης 2018» μεταξύ του Δήμου και του κτηνιάτρου κ. Τζέγκα Λεωνίδα.
10. Το από 15/06/2016 έγγραφο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων Επαγγελματικού Σωματείου σύμφωνα με το οποίο ο κ. Δημητρίου Αριστείδης είναι μέλος του Σωματείου τους, με αριθμό μητρώου 88.
11. Την αριθ. 466/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης περί ορισμού εκπροσώπων του Δήμου Κατερίνης στην πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
12. Την αριθ. πρωτ.: 8170/28-02-2017 απόφαση Δημάρχου Δήμου Κατερίνης με θέμα «Ορισμός Αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από 1 Μαρτίου μέχρι 31 Αυγούστου 2019. 
Ορισμός εντεταλμένων συμβούλων και ανάθεση καθηκόντων μέχρι 31 Αυγούστου 2019».
13. Την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας της εν λόγω επιτροπής.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Τη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου μας, η οποία θα αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς, σύμφωνα με τον ορισμό της περίπτωσης στ΄ του άρθρου 1 του Ν.4039/2012 (ΦΕΚ 15Α'/02-02-2012) όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το Ν.4235/2014 (ΦΕΚ 32Α'/11-02-2014) και ισχύει και θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα, που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ως εξής: 

1. Μακρίδου Παρθένα, Αντιδήμαρχο Δήμου Κατερίνης, ως Πρόεδρο της επιτροπής με αναπληρωτή τον κ. Βαϊνά Δημήτριο, Αντιδήμαρχο του Δήμου Κατερίνης, ως εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης.
2. Καλοτίνη Μαρία, με αναπληρωματικό μέλος την κ. Νατσιοπούλου Αντωνία, μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ».
3. Κανταρτζή Νικήτα, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Σεβαστιάδη Κλήμη, μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης «Ο ΑΡΓΟΣ».
4. Τριανταφύλλου Κωνσταντίνο, κτηνίατρο, με αναπληρωτή τον κ. Τζέγκα Λεωνίδα, κτηνίατρο, μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
5. Δημητρίου Αριστείδη, ως εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων Επαγγελματικού Σωματείου.
Κατερίνη, 26 - 03 - 2019
Η Αντιδήμαρχος
Μακρίδου Παρθένα

Σχόλια

  1. Καλημέρα κυρίες/κύριοι,
    Πρέπει να χρηματοδοτήσετε ένα σημαντικό πρόγραμμα, ή ψάχνετε τη χρηματοδότηση για να χτίσετε ή να αγοράσετε το σπίτι σας; Μην κάνεις άλλες ερωτήσεις. Σας προσφέρουμε τα δάνεια ακίνητων περιουσιών, τα δάνεια αυτοκινήτων και τα προσωπικά δάνεια για να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

    alex.triadis1974@gmail.com

    Σας ευχαριστούμε για την επιλογή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Τέμπη: Η ανατριχιαστική κραυγή του Νίκου Πλακιά - «Χρύσα, Θώμη, Αναστασία μου λείπετε, αθάνατες»

  «Ο πόνος μου γίνεται μίσος, οργή και θυμός», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στα   Τέμπη   στην ομιλία του στο μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας στην Καλαμπάκα Πέρασε κιόλας  ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη , όμως ο πόνος των συγγενών των θυμάτων παραμένει αβάσταχτος. Ο χρόνος δεν μπορεί να απαλύνει ούτε την οργή των οικογενειών αυτών των 57 ανθρώπων, που ψάχνουν απαντήσεις για τον χαμό των παιδιών τους, καταγγέλοντας προσπάθειες συγκάλυψης των πραγματικών υπεύθυνων της τραγωδίας που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Εχθές,  τελέστηκε μνημόσυνο στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη  αλλά και στην Καλαμπάκα, εκεί όπου η οικογένεια Πλακιά ξεκληρίστηκε καθώς έχασε τα τρία κορίτσια τους, τη Χρύσα, τη Θώμη και την Αναστασία. Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών, Νίκος Πλακιάς ράγισε καρδιές με την σπαρακτική κραυγή του  μιλώντας στο μνημόσυνο για τα τρία αδικοχαμένα κορίτσια αλλά και τα υπόλοιπα θύματα του συγκλονιστικ