Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θάνατος βρέφους 11 μηνών: Στο σκαμνί γιατρός για ανθρωποκτονία από αμέλεια


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει ο γιατρός ο οποίος τον Ιούνιο του 2017 καταδικάστηκε - σε πρώτο βαθμό - σε φυλάκιση 4 ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του άτυχου μωρού.
Στις αρχές του Νοεμβρίου του 2012, μετά την πρώτη προγραμματισμένη επέμβαση βουβωνοκήλης στην οποία είχε υποβληθεί το αδικοχαμένο αγοράκι, παρουσιάστηκαν σημαντικές επιπλοκές: Το 11μηνο βρέφος αντιμετώπιζε φρικτούς πόνους και είχε έντονο πρήξιμο, γεγονός που ανησύχησε τους γονείς του.
Στις 3 Νοεμβρίου το μωρό υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να βελτιωθεί. Λίγες ώρες μετά, το μωρό εισήχθη ξανά στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε τρίτη επέμβαση: Σ’ αυτήν το παιδάκι υπέστη καρδιακή ανακοπή και λίγες ώρες μετά ξεψύχησε...
Στις 7 Ιουνίου του 2017 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τον γιατρό για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για την εν λόγω πράξη.
Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο εισαγγελέας είχε προτείνει τότε να χορηγηθεί ελαφρυντικό στον γιατρό. Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπιση του παιδοχειρουργού ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Εντούτοις, η Έδρα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, με τριετή αναστολή. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει να επιβληθεί στον γιατρό φυλάκιση 3 ετών.
Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, στις 31 Οκτωβρίου του 2012, ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην οποία προέβη στο 11μηνο βρέφος, για την αποκατάσταση της βουβωνοκήλης, δε φρόντισε «να συρραφτεί στεγανά το στόμιο του κηλικού σάκου, με αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό των αιμοφόρων αγγείων του εγκολεασθέντος και περισφιχθέντος τμήματος του λεπτού εντέρου εντός του κηλικού σάκου».
Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, στις 3 Νοεμβρίου ο κατηγορούμενος προέβη σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση στο μωράκι λόγω υποτροπής της βουβωνοκήλης. Κατά τη δεύτερη επέμβαση, διαπιστώθηκε «ρήξη των ραμμάτων και είσοδος τμήματος του λεπτού εντέρου στον κηλικό σάκο έως το όσχεο», με τον γιατρό να προχωρά σε «τελικοτελική αναστόμωση του λεπτού εντέρου επί μη υγιούς ιστού, δηλαδή επί σηπτικού εδάφους».
Σύμφωνα με το δικαστήριο, εξάλλου, ο παιδοχειρουργός δε φρόντισε να νοσηλευτεί το βρέφος στη ΜΕΘ Παίδων, ιδίως αμέσως μετά τη δεύτερη επέμβαση, όπου διαπιστώθηκε «ρήξη-διάτρηση του εντέρου και ισχαιμία αυτού, αλλά και εκ του λόγου ότι το βρέφος, μετά την πρώτη χειρουργική επέμβαση, εμφάνισε υψηλό πυρετό, εμετούς, 19.000 λευκά αιμοσφαίρια από 14.000 προεγχειρητικά, τα οποία, στη συνέχεια, έπεσαν στα 3.200, μετεωρισμό κοιλίας και διόγκωση του οσχέου, που καταδείκνυαν ότι το βρέφος οδηγείτο σε σήψη, ώστε να αναζωογονηθούν τα ζωτικά του όργανα και να αποφευχθεί πιθανή λοίμωξή του από ανθεκτικά μικρόβια».
Σύμφωνα με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, «αποτέλεσμα των ως άνω ενεργειών και παραλείψεών του ήταν να προκληθεί στο βρέφος πολυοργανική ανεπάρκεια ένεκα οξείας περιτονίτιδας και νέκρωσης ευρέως τμήματος του λεπτού εντέρου, που αιτιακά οδήγησε στο θάνατό του την 5η/11/2012, παρά το γεγονός ότι την 4η/11/2012 υποβλήθηκε και σε τρίτη, ατελέσφορη, χειρουργική επέμβαση».

Πηγή: madata.gr

Σχόλια

  1. Καλημέρα κυρίες/κύριοι,
    Πρέπει να χρηματοδοτήσετε ένα σημαντικό πρόγραμμα, ή ψάχνετε τη χρηματοδότηση για να χτίσετε ή να αγοράσετε το σπίτι σας; Μην κάνεις άλλες ερωτήσεις. Σας προσφέρουμε τα δάνεια ακίνητων περιουσιών, τα δάνεια αυτοκινήτων και τα προσωπικά δάνεια για να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

    alex.triadis1974@gmail.com

    Σας ευχαριστούμε για την επιλογή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Τέμπη: Η ανατριχιαστική κραυγή του Νίκου Πλακιά - «Χρύσα, Θώμη, Αναστασία μου λείπετε, αθάνατες»

  «Ο πόνος μου γίνεται μίσος, οργή και θυμός», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στα   Τέμπη   στην ομιλία του στο μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας στην Καλαμπάκα Πέρασε κιόλας  ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη , όμως ο πόνος των συγγενών των θυμάτων παραμένει αβάσταχτος. Ο χρόνος δεν μπορεί να απαλύνει ούτε την οργή των οικογενειών αυτών των 57 ανθρώπων, που ψάχνουν απαντήσεις για τον χαμό των παιδιών τους, καταγγέλοντας προσπάθειες συγκάλυψης των πραγματικών υπεύθυνων της τραγωδίας που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Εχθές,  τελέστηκε μνημόσυνο στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη  αλλά και στην Καλαμπάκα, εκεί όπου η οικογένεια Πλακιά ξεκληρίστηκε καθώς έχασε τα τρία κορίτσια τους, τη Χρύσα, τη Θώμη και την Αναστασία. Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών, Νίκος Πλακιάς ράγισε καρδιές με την σπαρακτική κραυγή του  μιλώντας στο μνημόσυνο για τα τρία αδικοχαμένα κορίτσια αλλά και τα υπόλοιπα θύματα του συγκλονιστικ