Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κι όμως: Η πίεση αίματος δείχνει αν μια γυναίκα θα γεννήσει αγόρι ή κορίτσι!

 Η πίεση του αίματος που έχει μια γυναίκα προτού μείνει έγκυος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης πρόγνωσης για το φύλο που του μωρού που θα γεννήσει, σύμφωνα με μια νέα καναδο-κινεζική επιστημονική έρευνα. Γυναίκες με υψηλή πίεση τείνουν να γεννήσουν αγόρια, ενώ με χαμηλή κορίτσια.
Είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες ισχυρίζονται ότι είναι δυνατή μια τέτοια πρόβλεψη με βάση την αρτηριακή πίεση και μάλιστα μήνες πριν γεννήσει μια γυναίκα. Γι' αυτό, άλλοι επιστήμονες εμφανίσθηκαν επιφυλακτικοί κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ενδοκρινολόγο δρα Ραβί Ρατνακαράν του Νοσοκομείου του Όρους Σινά του Τορόντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό για θέματα υπέρτασης "American Journal of Hypertension", μελέτησαν 1.411 γυναίκες, κατά μέσο όρο 26 εβδομάδες προτού μείνουν έγκυες, οι οποίες τελικά γέννησαν 739 αγόρια και 672 κορίτσια.
Διαπιστώθηκε ότι όσες γέννησαν αγόρι, είχαν υψηλότερη μέση συστολική πίεση (το μεγαλύτερο από τα δύο νούμερα που μετράνε την πίεση - το χαμηλότερο είναι η διαστολική), σε σχέση με όσες γέννησαν κορίτσι. Οι μητέρες των αγοριών είχαν προηγουμένως μέση πίεση 106 mm Hg έναντι 103 mm Hg που είχαν οι μητέρες των κοριτσιών.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, μετά από αυτά τα ευρήματα, η υψηλή αρτηριακή πίεση μιας γυναίκας πριν την εγκυμοσύνη πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί ανεξάρτητο δείκτη πρόγνωσης ότι θα γεννήσει αγόρι.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες (πόλεμοι, φυσικές καταστροφές, οικονομικές κρίσεις κ.α.) μπορούν να επηρεάσουν το φύλο των παιδιών που γεννιούνται και έτσι την αναλογία αγοριών-κοριτσιών σε ένα πληθυσμό
Το διαβάσαμε στο iatropedia


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,