Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Live: Σήμερα η επίσκεψη Ομπάμα στην Ακρόπολη. Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται από χθες στη χώρα μας, θα επισκεφτεί το πρωί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο Ακρόπολης.
Το πρόγραμμα της Τετάρτης θέλει τον Μπαράκ Ομπάμα να πηγαίνει στην Ακρόπολη και στη συνέχεια στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να πραγματοποιήσει ομιλία. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο του και θα πετάξει για το Βερολίνο.
Σήμερα Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου) θα παραμείνουν κλειστοί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας,λόγω της επίσκεψης Ομπάμα.
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις
10:53 Αποκλείστηκε η Διονυσίου Αρεοπαγίτου αφού από λεπτό σε λεπτό, καταφθάνει στο σημείο ο Αμερικανός πρόεδρος
Δεκάδες αστυνομικοί και άλλοι τόσοι πράκτορες της Secret Service έχουν αποκλείσει κάθε πρόσβαση προς τον Ιερό Βράχο από τα ξημερώματα.
Στο ίδιο το μνημείο έχουν ακροβολιστεί παντού αστυνομικοί και πράκτορες με πολιτικά, ενώ τα μέτρα αναμένεται να γίνουν δρακόντεια την ώρα που θα φτάσει στο σημείο ο Μπαράκ Ομπάμα.
10:49  Έτοιμος για αναχώρηση
Όλα έτοιμα για να αναχωρήσει από τον Αστέρα Βουλιαγμένης ο Μπαράκ Ομπάμα. Οι δρόμοι σιγά σιγά κλείνουν για να... βγει στους δρόμους το "κτήνος" και να φτάσει ο Αμερικανός πρόεδρος στην Ακρόπολη.

10:47Κλειστά σχολεία και σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα

10:11  Η ομιλία στο Σταύρος Νιάρχος
Δεύτερος σταθμός του Μπαράκ Ομπάμα μετά την Ακρόπολη θα είναι ο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου θα εκφωνήσει την ομιλία του. Μια ομιλία που φέρεται να έχει γράψει μόνος του αφού θέλει αυτή να γίνει η παρακαταθήτη της οκταετούς θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Αμερικανός ηγέτης θέλει η ομιλία του στην Αθήνα να θυμίσει εκείνη του Τζον Κένεντι στο Βερολίνο τον Ιούνιο του 1963.
10:05  Δρακόντεια μέτρα
Από πολύ νωρίς το πρωί ο χώρος γύρο από την Ακρόπολη είναι αποκλεισμένος και απαγορεύεται ακόμη και η... κίνηση των πεζών! Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να φτάσει στον αρχαιολογικό χώρο περίπου στις 11:20 (μάλιστα θα είναι για τα... μάτια του μόνο, αφού ο χώρος θα μείνει κλειστός όλη μέρα). Μετά την ξενάγησή του, θα επισκεφτεί το Μουσείο της Ακρόπολης.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σήμερα. Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σήμερα. Η διαδρομή για την Ακρόπολη δεν έχει καθοριστεί ακόμη, όμως χθες επιλέχθηκε για τις μετακινήσεις του Μπαράκ Ομπάμα η παραλιακή και η Συγγρού, οπότε στους συγκεκριμένους δρόμους αναμένονται παρεμβάσεις από το πρωί, ενώ θα κλείσουν δρόμοι στο κέντρο για να περάσει η πομπή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα μετακινηθεί από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης με κατεύθυνση την Ακρόπολη και από 'κει προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ στη συνέχεια θα κινηθεί ξανά παραλιακά και δια μέσου της Βάρης Κορωπίου θα πάει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος απ' όπου θα αναχωρήσει με προορισμό τη Γερμανία.
Κάπως έτσι από τις 10:00 το πρωί και στο μέτωπο από τον Αστέρα ως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην παραλιακή, αλλά και στον άξονα της λεωφόρου Συγγρού ύστερα μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι και ύστερα ως τις τέσσερις το απόγευμα ξανά στο μέτωπο της παραλιακής και τη Βάρης Κορωπίου καλό είναι να αποφύγετε κάθε μετακίνηση.
Ταυτόχρονα από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα θα είναι κλειστή η Βάρης - Κορωπίου και η συγκεκριμένη έξοδος της Αττικής Οδού.
Κλειστός θα είναι από τις 9:30 ο σταθμός του μετρό Ακρόπολη καθ' υπόδειξη της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.
Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του Τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00.
Λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στη Γραμμή 1 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.
Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου
Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας
Η ξενάγηση του Μπαράκ Όμπυα στην Ακρόπολη θα γίνει στις 11.10 πμ. Στη 1.50 μ.μ.  θα δώσει ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στη Λεωφόρο Συγγρού και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.
1. 000 προσκεκλημένοι είναι αυτοί που έχουν πάρει την πολύτιμη πρόσκληση  για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα. Μια ομιλία που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η τελευταία που δινει στο εξωτερικό ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών  .Σε αύτη θα έχει ειδική αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατίας απέναντι στα φαινόμενα λαϊκισμού που τροφοδοτούν οι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης.
Η πρόσκληση  αναφέρει  ρητά ότι οι  καλεσμένοι  θα πρέπει να βρίσκονται στο Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος από τις 11 και μισή το πρωί ως και τις 12 και μισή .
Μαζί τους θα πρέπει να έχουν τη διαπίστευση φυσικά την πρόκληση  την ταυτότητα  η διαβατήριο.  Αναγράφονται όμως και οδηγίες για το τι δεν πρέπει να έχουν μαζί τους. Αυτά είναι:
-Κέρματα
-Μεγάλες τσάντες και βαλίτσες
-Drones και άλλα μη επανδρωμένα συστήματα αεροσκαφών
- Ζώα (εκτός από αυτά που είναι σκύλοι «οδηγοί»)
- Ποδήλατα, καρέκλες, μπαλόνια, ψύκτες, ποτήρια, θερμικά ή μεταλλικά δοχεία
-Εμβλήματα ή σημαίες κάθε είδους
-Ομπρέλες
-Οποιαδήποτε αιχμηρά αντικείμενα, ή σουγιάδες
-Φαγητό, υγρά, αναπτήρες
-Άλλα επικίνδυνα αντικείμενα για την ασφάλεια.
Η  πρόσβαση στο Ίδρυμα θα γίνεται μόνο με ταξί ενώ θα υπάρχουν ελάχιστες θέσεις στάθμευσης μόνο για ορισμένους επισήμους. Η  Λεωφόρος Συγγρού θα κλείσει και θα πραγματοποηθούν τρεις έλεγχοι,   κατά τα πρότυπα που γίνονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/519504.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,