Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σ. Χιονίδης: «Κάνουμε κάτι δυναμικό και αναπτυξιακό για την πόλη και τους πολίτες»

Από τις 2 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο με μια σειρά εκδηλώσεων που καλύπτουν όλες τις ηλικίες. Τη φιλοσοφία της δράσης αυτής αλλά και το τι θα περιλαμβάνουν οι δράσεις παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης με τους εκπροσώπους και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, και  της οργανωτικής επιτροπής. Ήταν μια απόφαση που λήφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με την στήριξη των δημοτικών παρατάξεων και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε μια διοργάνωση για την οποία για πρώτη φορά συμφωνούν όλοι. Άλλωστε αποτελούσε και αίτημα των δημοτικών παρατάξεων όπως και των πολιτών την περίοδο των Χριστουγέννων να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις στο δήμο. Εισιτήριο δεν θα υπάρχει ενώ και στην πλατεία δημαρχείου θα υπάρχουν διάφορες  κατασκευές και δράσεις.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας  Χιονίδης
Έτσι λοιπόν, χριστουγεννιάτικα φώτα θα ανάψουν στις 29 Νοεμβρίου, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου το δημοτικό πάρκο Κατερίνης θα γίνει όπως είπε ο δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης μαγικό. Μέσα στο πάρκο θα υπάρχουν οικίσκοι, οι οποίοι κατασκευάστηκαν και θα μείνουν στην ιδιοκτησία του δήμου. Θα υπάρχουν επίσης στημένες τέσσερις παιδικές σκηνές, θα γίνουν 36  συναυλίες  στη συντριπτική τους πλειοψηφία με τοπικά συγκροτήματα,  παγοδρόμιο καρουζέλ αλλά βόλτα με τρενάκι, για όποιος επιθυμεί. «Ήταν μια κοινή απόφαση  και σκέψη όλων των δημοτικών παρατάξεων ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι δυναμικό και αναπτυξιακό για την πόλη. Ένα από αυτά είναι να γιορτάσουμε  τα Χριστούγεννα με έναν ωραίο τρόπο και συγχρόνως  χωρίς να ξοδευτούν οι οικογένειες. Πιστεύουμε ότι πολλοί θα επιδιώξουν να έλθουν στην Κατερίνη. Δηλώνω ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα γιατί είχα μια εικόνα» επεσήμανε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι ο χώρος του πάρκου θα συνδεθεί με τους κεντρικούς πεζόδρομους την κεντρική πλατεία και την πλατεία δημαρχείου.  Ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν  την Ροδή Ελευθεριάδου, τη Χάιδω Παπαχατζή εκ μέρους του πολιτιστικού οργανισμού και την Τζούλη Γιαμούζη εκ μέρους του δήμου καθώς και τους  αντιδημάρχους  κα Τζουμέρκα και τον κ. Κυραηλίδη.
Η Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη από τον «Άλλο Δρόμο»
«Εκπροσωπώντας την δημοτική παράταξη «Άλλος Δρόμος» η δημοτική σύμβουλος κα Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη  εξέφρασε την ικανοποίηση της, καθώς υλοποιείται ένα αίτημα ετών των δημοτών. «Είχε την πρωτοβουλία ο δήμαρχος και βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε ομόφωνα για την υλοποίηση του και θα βοηθούμε όσο μπορούμε για την αποτελεσματικότερη και επιτυχέστερη λειτουργία του. Μας ενδιέφερε να υπάρχει κοινωνικό αποτύπωμα στη δράση, να φροντίζει και για την ψυχαγωγία των δημοτών ο δήμος, αλλά και για την ανάπτυξη της πόλης θεωρούμε ότι θα είναι κάτι σημαντικό»
Ο Νίκος Μακρίδης από την «Νέα Εποχή»
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή» κ. Νίκος Μακρίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι σκοπός της αντιπολίτευσης δεν είναι να κάνει στείρα αντιπολίτευση, αλλά να λέει τις  ιδέες και της προτάσεις της και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι σε αυτό το εγχείρημα υπάρχει ενότητα και σύμπνοια. «Βάζουμε πλάτες και εμείς για να βοηθήσουμε να γίνει κάτι καλό, κάτι όμορφο, κάτι διαφορετικό από αυτά που υπάρχουν. Τα χρήματα που θα δοθούν θα γυρίσουν και πάλι μέσα στην πόλη και αναμένουμε να τραβήξουμε κόσμο από όλη την Ελλάδα γιατί είναι κάτι διαφορικό από τα εμπορικά χωριά που γίνονται σε άλλους νομούς. Θα είμαστε δίπλα στο  δήμο. Όταν τελειώσει θα κάνουμε την αποτίμηση μας, ώστε  του χρόνου να είναι πιο οργανωμένο».
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι δυο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να λειτουργήσει όσο πιο καλά  γίνεται το χριστουγεννιάτικο πάρκο. «Αυτό είναι η αφορμή για να δούμε ότι με αυτόν τον τρόπο, όλοι μαζί  είμαστε σε θέση να λύσουμε τα περισσότερα προβλήματα που απασχολούν την πόλη σήμερα. Θα είμαστε λοιπόν όλοι μαζί σε αυτή την γιορτή των Χριστουγέννων   και όλοι θα δώσουμε ότι μπορούμε περισσότερο για το κάλο της πόλης, για το καλό των δημοτών».
Η Ροδή Ελευθεριάδου
Η δημοτική σύμβουλος ροδή Ελευθεριάδου επεσήμανε ότι το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο δουλεύεται πολλούς μήνες και στόχος είναι  να μη γίνει μια από τα ίδια  αλλά να δοθεί μια διαφορετική κατεύθυνση. «Ίσως είναι τα μοναδικό το οποίο έχει θεατροπαιδαγωγική κατεύθυνση, και αυτό είναι  πολύ σημαντικό γιατί όχι μόνο θα ψυχαγωγηθούν τα παιδιά αλλά θα εκπαιδευτούν κιόλας δωρεάν».
Η Χάιδω Παπαχατζή
Η κα Παπαχατζή ανέφερε ότι το θεματικό πάρκο έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα του φυσικού τοπίου το οποίο θα αξιοποιηθεί ανάλογα. «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε δράσεις πολυθεματικές όχι μόνο για τα παιδιά».
Η Τζούλι Γιαμούζη
Η κα Γιαμούζη πρόσθεσε ότι όλη αυτή η προσπάθεια δουλεύτηκε με πολύ αγάπη και μεράκι για μικρούς και μεγάλους. «Όλοι έχουμε ανάγκη τις μέρες αυτές στις δύσκολες εποχές που ζούμε να γεμίσουμε τις καρδιές μας. Να δώσουμε αγάπη γιατί πρώτα δίνεις αγάπη και μετά παίρνεις. Οι δράσεις είναι δωρεάν έχουν σταλεί στα σχολεία προσκλήσεις για να επισκεφτούν το χώρο ο μαθητές όπως επίσης και στους όμορους δήμους».

Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Σάββας Χιονίδης


Πηγή: Ολύμπιο Βήμα http://olympiobima.gr/s-hionidis-kanoyme-kati-dynamiko-kai-anaptyxiako-gia-tin-poli-kai-toys-polites

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,