Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα 10 SOS στη μάχη με τον ΕΦΚΑ


Δέκα συμβουλές SOS για τα ειδοποιητήρια του Φεβρουαρίου 2019 πρέπει να ακολουθήσουν οι περίπου 1.500.000 μη μισθωτοί ασφαλισμένοι για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προκαλούνται λόγω των λαθών του ΕΦΚΑ και να καταβάλουν τις εισφορές κύριας ασφάλισης μέχρι τις 8 Απριλίου.
Ο δεκάλογος σύμφωνα με τον σύμβουλο επί ασφαλιστικών θεμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ανδρέα Κουτσόλαμπρο είναι ο εξής:
1. Καταρχάς οι ασφαλισμένοι πρέπει να θεωρήσουν υποθετικά ότι η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ λειτουργεί σαν ένας άτυπος αλληλόχρεος λογαριασμός. Για τον λόγο αυτό πρέπει να δημιουργήσουν έναν πίνακα με δύο στήλες ή σε μια λευκή κόλλα χαρτί.
2. Στη μία στήλη πρέπει να γράψουν οφειλές και στην άλλη "πληρωμές".
3. Μετά πρέπει να ανοίξουν πάνω δεξιά στην πλατφόρμα τις "υποχρεώσεις/ εισφορές" και έτσι εμφανίζεται η Εικόνα 1.
4. Μετά πρέπει να αναπτύξουν τις εισφορές 2019 και 2018.
5. Στη συνέχεια να πολλαπλασιάζουν την εισφορά 2019 Χ 2 και την εισφορά 2018 Χ 12 και σε αυτή να προσθέσουν το σύνολο των δόσεων εκκαθάρισης του 2017 ή να αφαιρέσουν το τυχόν πιστωτικό που έδωσαν προς συμψηφισμό.
6. Το σύνολο που εξάγεται πρέπει να το βάλουν στη στήλη "οφειλές" που έχουν φτιάξει.
7. Μετά πρέπει να ανοίξουν από την πλατφόρμα πάνω δεξιά την επιλογή "Υποχρεώσεις/ Καταβολές"
8. Εκεί προσθέτουν τις πληρωμές ΔΙΑΣ 2018 και 2019 καθώς και τα γραμμάτια 2018 και 2019.
9. Το άθροισμα το βάζουν στη δεύτερη στήλη
10. Προσθέτουν ή αφαιρούν τις δύο στήλες. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουν στο ειδοποιητήριο ως χρέωση ή πίστωση αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι το 80% των μη μισθωτών ασφαλισμένων που καταβάλλουν τις ελάχιστες εισφορές θα δει το ποσό να έχει αυξηθεί στα 185,18 ευρώ λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

ΠΗΓΗ: Δημοκρατία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,