Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες. Τα μέχρι τώρα μπλόκα


Σταθερά κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Ο αγροτικός κόσμος διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων το 2018. 
Παράλληλα τονίζουν ότι υπαρχουν σοβαρά προβλήματα με το πετρέλαιο που κοστίζει πλέον 1,5 ευρώ, με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Τα πρώτα μπλόκα ξεκίνησαν από την Κυριακή στην Πατρών – Πύργου στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου από τους Αγρότες της Ηλείας για να πάρουν τη σκυτάλη τη Δευτέρα, οι αγρότες από τη Θεσσαλία που έβγαλαν τα τρακτέρ τους στους δρόμους.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας - μέλος της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων Ρίζος Μαρούδας, κάλεσε όλους τους αγρότες της Θεσσαλίας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να στηρίξουν το μπλόκο της Νίκαιας με την συμμετοχή τους. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρούδας είπε ότι «το μπλόκο της Νίκαιας μπορεί να θα δώσει δυναμική στον αγώνα των αγροτών» και έστειλε τους χαιρετισμούς του σε όλους τους αγρότες που συμμετέχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα.
Στους δρόμους και στην Κρήτη
Στην Κρήτη, το πρώτο μπλόκο στήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στον νομό Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στα Πραιτώρια.
Στα Ανώγεια λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αγρότες έκλεισαν συμβολικά τους δρόμους.
Στο μεταξύ, παναγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά, με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων να έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στον αγροτικό κόσμο του νομού. Οι αγρότες των Χανίων πραγματοποίησαν πορεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον κόμβο των Μεγάλων Χωραφιών, επί του ΒΟΑΚ, όπου έστησαν μπλόκο. 
Τη Δευτέρα, αγρότες της Αιγιάλειας από το Αίγιο προχώρησαν σε κινητοποίηση στο Αίγιο στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού, στο ρεύμα προς Πάτρα. Τα βασικά αιτήματά τους την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών και μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής.
Οπως ανέφερε σε ανακοίνωση – κάλεσμα ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας»:
«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Συμμετέχουμε στην πανελλαδικά συντονισμένη αγροτική κινητοποίηση ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει προκειμένου να συγκεντρώσει τη γη και τη παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών, να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.»
Τα μέχρι τώρα μπλόκα:
Λάρισα (κόμβος Νίκαιας),
Μαγνησία (κόμβος Αερινού),
Φθιώτιδα (κόμβος Πελασγίας),
Βέροια (κόμβος Κουλούρας),
Νάουσα (διασταύρωση Νάουσας),
Πέλλα (διασταύρωση Γυψοχωρίου),
Σέρρες (στροφή Σιδηροκάστρου),
Φλώρινα (κόμβος Αντιγόνου Αμυνταίου),
Αχαΐα (Ερύμανθος), Ηλεία (κόμβος Αγίου Γεωργίου),
Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης),
Ηράκλειο Κρήτης (κόμβος Αστερουσίων),
Χανιά (Μεγάλα Χωράφια)
Ρέθυμνο (Μάντρες)

Πηγή: madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Τέμπη: Η ανατριχιαστική κραυγή του Νίκου Πλακιά - «Χρύσα, Θώμη, Αναστασία μου λείπετε, αθάνατες»

  «Ο πόνος μου γίνεται μίσος, οργή και θυμός», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στα   Τέμπη   στην ομιλία του στο μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας στην Καλαμπάκα Πέρασε κιόλας  ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη , όμως ο πόνος των συγγενών των θυμάτων παραμένει αβάσταχτος. Ο χρόνος δεν μπορεί να απαλύνει ούτε την οργή των οικογενειών αυτών των 57 ανθρώπων, που ψάχνουν απαντήσεις για τον χαμό των παιδιών τους, καταγγέλοντας προσπάθειες συγκάλυψης των πραγματικών υπεύθυνων της τραγωδίας που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Εχθές,  τελέστηκε μνημόσυνο στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη  αλλά και στην Καλαμπάκα, εκεί όπου η οικογένεια Πλακιά ξεκληρίστηκε καθώς έχασε τα τρία κορίτσια τους, τη Χρύσα, τη Θώμη και την Αναστασία. Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών, Νίκος Πλακιάς ράγισε καρδιές με την σπαρακτική κραυγή του  μιλώντας στο μνημόσυνο για τα τρία αδικοχαμένα κορίτσια αλλά και τα υπόλοιπα θύματα του συγκλονιστικ