Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δρακόντεια τα μέτρα ασφάλειας για τον Τσίπρα στην Λέσβο. Κατέβασε ρολά το νησί


Με κινητοποιήσεις, απεργίες και κλειστά καταστήματα αντιδρούν κάτοικοι και φορείς της Λέσβου στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον νησί τους, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού συνεδρίου Βορείου Αιγαίου.
Oι δρόμοι στην αγορά της Μυτιλήνης είναι έρημοι από κόσμο, τα καταστήματα κλειστά και δεν υπάρχει ούτε περίπτερο ανοιχτό.
Έρημη είναι σήμερα η πόλη της Μυτιλήνης αφού τα καταστήματα είναι κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί της Λέσβου. Οι φωτογραφίες της αγοράς είναι χαρακτηριστικές. Οι επιχειρηματίες της Λέσβου είχαν προαναγγείλει ότι θα «υποδεχθούν» τον πρωθυπουργό με κατεβασμένα ρολά στα καταστήματά τους.
Οι φορείς του Λέσβου αναμένεται να υποδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα με απεργίες, συλλαλητήρια και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.
Σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις «ύστατη προσπάθεια πίεσης της κυβέρνησης να μην αυξήσει από την 1η Ιουλίου το ΦΠΑ στα νησιά». Κάλεσαν δε και το Δήμο Λέσβου αλλά και την Περιφέρεια να κρατήσουν κλειστές τις υπηρεσίες τους την ημέρα αυτή.
Η κατάσταση στο νησί φαίνεται ότι έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι αυξημένες προσφυγικές ροές, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και οι συμπλοκές μεταξύ τους (που ενίοτε συνοδεύονται από καταστροφές και βίαια επεισόδια)διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό σκηνικό.
Την ίδια ώρα μια απίστευτη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ είναι σε εξέλιξη στην Λέσβο για την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί. Υπο τον φόβο επεισοδίων από κατοίκους που διαμαρτύρονται τόσο για την αύξηση του ΦΠΑ όσο και για την κατάσταση με το προσφυγικό έχουν επιστρατευθεί δυνάμεις της αστυνομίας χωρίς προηγούμενο για επίσκεψη πρωθυπουργού σε νησί. Την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς.
"Στρατός" για την ασφάλεια Τσίπρα στη Μυτιλήνη
«Τοίχος» αστυνομικής προστασίας από εκατοντάδες αστυνομικούς έχει στηθεί στη Λέσβο, για την ασφάλεια της συμμετοχής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Tουλάχιστον 7 διμοιρίες των ΜΑΤ, με 175 αστυνομικούς θα φράσουν τον δρόμο πρόσβασης στα σημεία που θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, σε πολίτες που αναμένεται να διαδηλώσουν με αφορμή την οικονομική πολιτική και το μεταναστευτικό πρόβλημα. Δύο διμοιρίες, από τις συνολικά 25, βρίσκονται ήδη στο νησί για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κοντά στα hotspot, και θα προστεθούν σε αυτές πέντε ακόμη από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Τον πρωθυπουργό θα «περιβάλουν» κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας, με συνολικά 40 αστυνομικούς. Τα στελέχη των ειδικών υπηρεσιών, έχουν ήδη ελέγξει τα σημεία από τα οποία θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού, όπως και σε αυτά που θα παραμείνει και θα επισκεφθεί, ενώ από αργά το βράδυ της Τετάρτης, τα συγκεκριμένα σημεία αναμένεται να «αποστειρωθούν», και σε κάποια από αυτά ενδέχεται να απαγορευτεί η κίνηση και η πρόσβαση πολιτών.
Στο ίδιο πλαίσιο περιφρούρησης θα στηθεί και ένα ηλεκτρονικό «πέπλο» ασφάλειας και ελέγχου των επικοινωνιών, κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Λέσβο για τυχόν εντοπισμό ύποπτων επαφών που θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος προπαρασκευαστικών ενεργειών επιθέσεων. Τα αστυνομικά μέτρα θα είναι κλιμακούμενα αυστηρά ανάλογα με το κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων πολιτών εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος που ταλανίζει το νησί.
Κατά τη διάρκεια κίνησης του πρωθυπουργού και παραμονής του σε σταθερά σημεία θα υπερίπταται και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα παρατηρεί από ψηλά τυχόν ύποπτες κινήσεις προκειμένου να ενημερώνει και να κατευθύνει τις επίγειες δυνάμεις.
Το πρόγραμμα Τσίπρα
Τη Λήμνο και τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του 14ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιείται από χθες στη Μυτιλήνη, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν με την ομιλία του πρωθυπουργού στις 19.30.
Πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού η Λήμνος όπου το πρωί θα έχει στη Μύρινα συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη και εκπροσώπους τοπικών φορέων, στο δημαρχείο.
Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την 130ή Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και στις 12.00 θα μιλήσει στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου, στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λέσβο για το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Στο Πλευρό των Νησιών - Στο Ύψος των Ανθρώπων», για την παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου.
Στις 18:00 θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Μυτιλήνης
Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν της υπ’ αριθ. 17/2018 από 01-05-2018 απόφασης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, σήμερα (03-05-2018) ημέρα Πέμπτη και κατά τις ώρες από 16.30 έως 20.30, λόγω προγραμματισμένων εκδηλώσεων που πρόκειται να λάβουν χώρα στην πόλη της Μυτιλήνης, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:
Αργύρη Εφταλιώτη,
8ης Νοεμβρίου,
Μικράς Ασίας,
Σκρα,
Τζ. Αριστάρχου.
Εξαιτίας της προαναφερόμενης διακοπής της κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα ισχύσουν, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι απαραίτητες, κατά περίπτωση, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης θα προβεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, στις εν λόγω περιοχές. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για τη διευκόλυνσή τους καθώς και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
Απεργία και στην Χίο
Απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, σήμερα Πέμπτη, συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου της πόλης στις 11 το πρωί και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 3ης Μαΐου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου.
με πληροφορίες από newsit και thetocetypos
Το διαβάσαμε στο: madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,