Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλύτερος ύπνος: Τι να αποφεύγετε λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει πάση θυσία να αποφεύγετε λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι, προκειμένου να αποκοιμηθείτε ευκολότερα και να έχετε συνολικά ένα βαθύ και αναζωογονητικό ύπνο.
Ο επαρκής και καλής ποιότητας ύπνος το βράδυ αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην οικοδόμηση της υγείας σας. Και είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως της διατροφής σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, της σωματικής σας δραστηριότητας, της πνευματικής σας κατάστασης, αλλά και του τι κάνετε ακριβώς πριν πέσετε στο κρεβάτι.
Κλείστε κάθε φωτεινή ηλεκτρονική συσκευή
Τηλεόραση, υπολογιστής, tablet, κινητό τηλέφωνο, e-reader και laptop πρέπει να μην σας απασχολούν για τουλάχιστον μία ώρα προτού ξαπλώσετε. Όλες αυτές οι οθόνες εκπέμπουν στο μπλε φάσμα της ακτινοβολίας, το οποίο μπερδεύει τον εγκέφαλο. Αυτός με τη σειρά του “δίνει εντολή” για τον περιορισμό της έκκρισης μελατονίνης, της ορμόνης που βοηθάει το σώμα να βρεθεί σε κατάσταση ύπνου.
Μην πίνετε καφέ από το απόγευμα και μετά
Η καφεΐνη μπορεί να παραμείνει στο σώμα για χρονικό διάστημα ακόμα και 12 ωρών σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ο απογευματινός καφές (ή και κάθε ρόφημα που έχει καφεΐνη) μπορεί να σας δυσκολέψει να αποκοιμηθείτε. Και μη νομίζετε ότι αν επιλέξετε καφέ χωρίς καφεΐνη, το πρόβλημα εξαφανίζεται. Μην ξεχνάτε ότι κάθε είδος καφέ είναι διουρητικός, οπότε είναι πολύ πιθανό να διακοπεί ο ύπνος σας, επειδή θα χρειαστεί να πάτε στην τουαλέτα πολλές φορές.
Μην καταναλώνετε μεγάλο βραδινό γεύμα, ή γενικά τροφές που είναι λιπαρές ή καυτερές
Το “βαρύ” γεύμα δημιουργεί δυσκολία στην πέψη, ειδικά αν το καταναλώνετε μετά τις 20:00 το βράδυ. Επίσης, οι πικάντικες ή λιπαρές τροφές προκαλούν πολύ συχνά καούρα (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση), κάτι που επιδεινώνεται όταν ξαπλώνετε.
iatropedia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,