Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανικός στις Βρυξέλλες. Εκρήξεις στο αεροδρόμιο και στο μετρό. Νεκροί και τραυματίες. LIVE εικόνα

Σοκ και πανικός επικρατεί στις Βρυξέλλες καθώς το πρωί της Τρίτης το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι βόμβες εξερράγησαν κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines. Οπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ υπάρχουν τουλάχιστον 11 νεκροί και 20 τραυματίες. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές οι νεκροί είναι τουλάχιστον 25.
Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Τρίτης  στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Ζάβεντεμ, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σημειώθηκαν δυο εκρήξεις και υπάρχουν θύματα, άγνωστο ακόμα αν πρόκειται για νεκρούς ή τραυματίες.
10 νεκροί από την έκρηξη στο μετρό
Βρυξέλλες ώρα μηδέν! Μετά το χτύπημα στο αεροδρόμιο, μια νέα τρομοκρατική επίθεση σε διάστημα λιγότερο της μιας ώρας βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε στον σταθμό Μπάλμεκ ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο κτίριο της Κομισιόν.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή το μέγεθος της καταστροφής. Προς το παρόν έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια των τρένων, ενώ έχουν εκκενωθεί και όλοι οι σταθμοί. Παράλληλα αναστέλλονται πολλά δρομολόγια λεωφορείων

Διαφορετικές πηγές αναφέρουν πως υπήρξαν επιθέσεις και στη στάση Μετρό Schuman δίπλα από Κομισιόν, Ευρωπαικό Συμβούλιο
Εκκενώθηκε και το πανεπιστήμιο στις Βρυξέλλες

Η πτήση 620 της Aegean με προορισμό τις Βρυξέλλες θα προσγειωθεί τελικά στο Ντίσελντορφ
"Μείνετε εκεί που είστε", συστήνει στον κόσμο το βελγικό κέντρο διαχείρισης των κρίσεων.

Λεωφορεία, τραμ, μετρό, τίποτε δεν κυκλοφορεί πια στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι βελγικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν ενημέρωση ότι επίκειται τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν γνώριζαν ούτε τον τόπο, ούτε τον χρόνο


Ο στρατός βγαίνει στους δρόμους των Βρυξελλών

Βρέθηκαν τρία γιλέκα αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Νέα έκρηξη στις Βρυξέλλες Στο σταθμό του μετρό Μάλμπεκ η έκρηξη, κοντά σε γραφεία της Κομισιόν   Κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό μετά την έκρηξη στον σταθμό στο Μάαλμπεκ
Η πτήση 620 της Aegean με αναχώρηση 08:40, από Αθήνα για Βρυξέλλες, δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο και παραμένει κλειστό.
Σύμφωνα με πηγές της Αegean δεν εχει γίνει ακόμη γνωστό που θα γίνει η προσγείωση του αεροσκάφους.
Πληροφορίες ότι οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο προκλήθηκαν από βομβιστή αυτοκτονίας
Βελγική κρατική τηλεόραση: 13 νεκροί, 35 τραυματίες

Τον παρακάτω αριθμό έδωσαν οι αρχές του Βελγίου για όποιον αναζητά συγγενή του (+32) 02 506 47 11

Η έκρηξη στον σταθμό #Μalbeek είναι πολύ κοντα στην μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφοριές για Έλληνα τραυματία


Russia Today: Βρέθηκαν τρία γιλέκα αυτοκτονίας μέσα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Το βελγικό δημόσιο δίκτυο VRT μεταδίδει σχετικά με τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Να μείνουν στα σπίτια τους καλεί τους πολίτες του Βελγίου η επίτροπος της Κομισιόν, K. Georgieva

Εικόνα από το μετρό όπου επιβάτες κατεβαίνουν από τα βαγόνια




Φαίνεται πως η Ευρώπη ζει ένα νέο Μπατακλάν. Οι Βρυξέλλες είναι στόχος συντονισμένων επιθέσεων, που σαφέστατα συνδέονται με τη σύλληψη Αμπντεσλάμ. Εκρήξεις σημειώθηκαν όχι μόνο στο αεροδρόμιο της πόλης αλλά και σε σταθμό του μετρό.
Στους 17 οι νεκροί σύμφωνα με το RT
H σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ οδήγησε πιθανόν σε νέες τρομοκρατικές επιθέσεις ως αντίποινα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών του Βελγίου, Ζαν Ζαμπόν. Επίσης, ο Βέλγος υπουργός κάλεσε τους πολίτες να μην πηγαίνουν στο αεροδρόμιο Zaventem.
Βρέθηκε και τρίτη βόμβα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σημειώνονται ένα 24ωρο μετά την ταυτοποίηση ενός εκ των συνεργών του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, η ταυτοποίηση του οποίου έγινε χτες από τις βελγικές αρχές. Πρόκειται για τον τρομοκράτη που έφτιαχνε τις βόμβες, τον Najim Laachraoui. Από χτες οι αρχές έχουν εξαπολύσει  ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, βρίσκονταν πολύ κοντά στην σύλληψή του.
Οι πρώτες πληροφορίες από τα βελγικά Μέσα κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες. Το δίκτυο NBC αναφέρει ότι υπάρχουν νεκροί, πληροφορία, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.
Σύμφωνα με το RT, η βόμβα εξερράγη κοντά στο check-in της American Airlines.
Δεν επιτρέπεται σε καμία πτήση να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο και τα αεροπλάνα αλλάζουν πορεία προς την Αμβέρσα, ενώ έχει δοθεί εντολή να σταματήσουν και τα δρομολόγια των τρένων προς το αεροδρόμιο.
Το αεροδρόμιο αφού εκκενώθηκε, έκλεισε. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν δίπλα στο γκισέ της American Airlines και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τραυματίες στην αίθουσα αναχωρήσεων. Από τις εκρήξεις έχει "πέσει" η είσοδος του αεροδρομίου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ήταν αυτό που προκάλεσε τις εκρήξεις δίπλα στο σημείο όπου πολλοί άνθρωποι είχαν σταθεί για να κάνουν check-in. Αμέσως μόλις ακούστηκαν οι εκρήξεις, προκλήθηκε, όπως ήταν φυσικό, πανικός!
Πριν από τις εκρήξεις ακόυστηκαν πυροβολισμοί
Υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.
Βρέθηκαν κι άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί
Επίσης δημοσιογράφος του RTBF μετέδωσε ότι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών βρέθηκαν κι άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κάτι που αν ισχύει δείχνει πως πρόκειται για μια καλοσχεδιασμένη τρομοκρατική επιχείρηση με στόχο όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα!

Βρυξέλλες: Δείτε την στιγμή της έκρηξης μέσα στο αεροδρόμιο. 11 οι νεκροί

http://www.madata.gr/epikairotita/world/475130.html






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,