Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βατοί όμιλοι για ΠΑΟΚ και Αστέρα στο Europa League

Βατοί όμιλοι για ΠΑΟΚ και Αστέρα στο Europa League

Αθήνα
Χαμόγελα σκόρπισε η κληρωτίδα των ομίλων του Europa League σε ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, αφού οι δύο ομάδες μπορούν να ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η γερμανική Ντόρτμουντ, η ρωσική Κράσνονταρ και η Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν, που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό θα είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης.

Με την υπόθεση, ότι στον όμιλο του ΠΑΟΚ η πρώτη θέση είναι «καπαρωμένη» από την Ντόρτμουντ, ο «δικέφαλος του βορρά» αναμένεται να διεκδικήσει την δεύτερη προνομιούχο θέση από την Κράσνονταρ, καθώς υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν θα αποτελέσει τον «κομπάρσο» του 3ου ομίλου.

Οι Ρώσοι είναι μία ομάδα που «παίζεται» από τον «καλό» ΠΑΟΚ, καθώς βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας στο ρωσικό πρωτάθλημα, με συγκομιδή εννέα βαθμών σε έξι αγώνες και με βασικό πλεονέκτημα την καλή αμυντική λειτουργία.

Όσον αφορά τον Αστέρα Τρίπολης, θα βρει απέναντι του την, επίσης, γερμανική Σάλκε, τον ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο και την τσεχική Σπάρτα Πράγας στον 11ο όμιλο.

Κάτι ανάλογο, ισχύει και για τον «νεοφώτιστο» στους ομίλους, Αστέρα Τρίπολης, καθώς την πρώτη θέση του 11ου ομίλου, αναμένεται να καταλάβει η Σάλκε, με τους Αρκάδες, τον ΑΠΟΕΛ και την Σπάρτα Πράγας να διεκδικούν το «χρυσό εισιτήριο».

Οι Κύπριοι δείχνουν ασταθείς και προβληματικοί, κάτι που αποδείχθηκε και από τον αποκλεισμό από την Αστάνα με δύο ισοπαλίες (0-0 εκτός και 2-2 εντός), που οδήγησε στην αντικατάσταση του Ντομίνγκος Πασιέντσια από τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Οσον αφορά στην Σπάρτα Πράγας, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί την ομάδα «φόβητρο» και στηρίζεται στον κλασσικό τσέχικο τρόπο παιχνιδιού με καλή κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας.

Οι υπόλοιποι όμιλοι

«Σφαγή» αναμένεται να γίνει στον 1ο όμιλο, καθώς Σέλτικ, Αγιαξ και Φενερμπαχτσέ θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις δύο θέσεις, ενώ στον 2ο, Λίβερπουλ και Μπορντό έχουν προβάδισμα έναντι της Ρούμπιν Καζάν.

Στον 4ο όμιλο, η Νάπολι είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση και οι Μπριζ, Λέγκια Βαρσοβίας και Μίντιλαντ θα παίξουν για την πρόκριση, ενώ στον 5ο όμιλο, η Βιγιαρεάλ δεν χάνει την πρόκριση, όπως και στον 6ο η Μαρσέιγ, αφήνοντας μοιρασμένες ελπίδες για την 2η θέση, στις Μπράγκα, Σλόβαν Λίμπερετς και Γκρόνινγκεν.

Ο 7ος όμιλος έχει δύο λογικά φαβορί που είναι η Λάτσιο και η Σεντ Ετιέν, ενώ στον 8ο αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να περάσουν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Μπεσίκτας.

Στον 9ο όμιλο η Φιορεντίνα θα προκριθεί, με τις Βασιλεία και Λεχ Πόζναν να διεκδικούν το δεύτερο «εισιτήριο», ενώ «φωτιά» είναι ο 10ο όμιλος με τις Τότεναμ, Αντερλεχτ και Μονακό να «μάχονται» για τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Τέλος, στον 12ο όμιλο, η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει ασφαλές προβάδισμα, ενώ Αουγκσμπουργκ, Παρτιζάν Βελιγραδίου και Αλκμααρ, θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι αγώνες των ομίλων θα πραγματοποιηθούν 17 Σεπτεμβρίου, 1, 22 Οκτωβρίου, 5, 26 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου.

Οι όμιλοι:

1ος όμιλος
Αγιαξ (Ολλανδία)
Σέλτικ (Σκοτία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Μόλντε (Νορβηγία)

2ος όμιλος
Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Μπορντό (Γαλλία)
Σιόν (Ελβετία)

3ος όμιλος
Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία)
ΠΑΟΚ
FC Κράσνονταρ (Ρωσία)
Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)

4ος όμιλος
Νάπολι (Ιταλία)
Μπριζ (Βέλγιο)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Μίντιλαντ (Δανία)

5ος όμιλος

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία)

6ος όμιλος
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)
Γκρόνινγκεν (Ολλανδία)

7ος όμιλος
Ντνίπρο (Ουκρανία)
Λάτσιο (Ιταλία)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

8ος όμιλος
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Μπεσίκτας (Τουρκία)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Σκεντέρμπεου (Αλβανία)

9ος όμιλος
Βασιλεία (Ελβετία)
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)
Μπελενένσες (Πορτογαλία)

10ος όμιλος
Τότεναμ (Αγγλία)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Μονακό (Γαλλία)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)

11ος όμιλος
Σάλκε (Γερμανία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

12ος όμιλος
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Άλκμααρ (Ολλανδία)
Άουγκσμπουργκ (Γερμανία)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,