Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες, τα ποσά για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Επίδομα 534 ευρώ: Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στο περίμενε καθώς δεν πληρώθηκαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ως 534 ευρώ για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας τον Μάιο και αναμένεται με την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων των στοιχείων να υπάρξει νέα πληρωμή τις επόμενες ημέρες.
Όπως σας αποκάλυψε το Dikaiologitika News πριν λίγες ημέρες πάνω από 6.500 περιπτώσεις επανελέγχονται και το υπουργείο Εργασίας με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα προχωρήσει στην πληρωμή.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αυτοί που δικαιούνται να πάρουν τα χρήματα θα τα πάρουν όμως υπάρχει μία διαδικασία σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει διασταύρωση και έλεγχος των στοιχείων καθώς έχει διαπιστωθεί ότι έγιναν λάθη από τις επιχειρήσεις, έγιναν παραπάνω από μία αίτηση, δεν έγιναν αιτήσεις από τους εργαζόμενους για επιβεβαίωση της αναστολής, δηλώθηκαν λάθος iban.
Μετά την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων και εφόσον οι εργαζόμενοι δικαιούνται τα ποσά θα καταβληθούν στους εργαζόμενους σε νέα πληρωμή από το Υπουργείο Εργασίας.
Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που φτάνει έως και τα 534 ευρώ αφορά τους μισθωτούς επιχειρήσεων που:
1.επαναλειτούργησαν τον Μάιο ή
2.θεωρούνταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ.
3.παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.
Παράλληλα κατά την πληρωμή αυτή διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι αλλά περίμεναν να πληρωθούν και άλλα πληρώθηκαν.
Υπενθυμίζουμε ότι για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης ο εργαζόμενος πληρώνεται με 18 ευρώ.
Κατά συνέπεια:
- για παράταση αναστολής 10 ημέρων – αποζημίωση 180 ευρώ
- για παράταση αναστολής 15 ημέρων – αποζημίωση 270 ευρώ
- για παράταση αναστολής 20 ημέρων – αποζημίωση 360 ευρώ
- για παράταση αναστολής 25 ημέρων – αποζημίωση 450 ευρώ.
Το χρονικό διάστημα της παράτασης εξαρτάται από την αρχική ημερομηνία της αναστολής και μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 27 ημέρες.
Για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν προβλέπεται αποζημίωση ειδικού σκοπού για το πρώτο διάστημα του Μαΐου και έως την επαναλειτουργία της επιχείρησης. Ειδικότερα :
- με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 4/5 : 54 ευρώ (3 μέρες)
- με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 11/5 : 180 ευρώ (10 μέρες)
- με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 18/5 : 306 ευρώ (17 μέρες)
- με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 25/5 : 432 ευρώ (24 μέρες).
Αναλυτικότερα 215.716 εργαζόμενοι θα πάρουν όλο το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ και 2.032 εργαζόμενοι θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού μίας ημέρας ύψους 18 ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,