Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Aφορολόγητο: Αυξάνεται το ελάχιστο όριο αγορών που πρέπει να γίνεται με κάρτες


Νέους μηχανισμούς και εργαλεία που θα βοηθήσουν στο κυνήγι του «μαύρου» χρήματος σχεδιάζουν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να περιορίσουν τις συναλλαγές που γίνονται εκτός τραπεζικού συστήματος και κρύβουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.
Στόχος του υπουργείου είναι να ρίξουν φως στις συναλλαγές και τα εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, οι οποίες παρά την επιβολή των ηλεκτρονικών συναλλαγών αυτές συνεχίζουν να γίνονται στο «σκοτάδι».
Και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι η επικράτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών έχει περιορίσει την παραοικονομία και ταυτόχρονα έχει αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, υπάρχει ακόμα σημαντικός όγκος συναλλαγών που γίνονται με «μαύρο» χρήμα.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει το επόμενο διάστημα να προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου ορίου δαπάνης εισοδήματος με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για την παροχή του αφορολόγητου ορίου σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Αυτό σημαίνει ότι τα σημερινά όρια θα αυξηθούν από 10% για ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ, 15% για το τμήμα εισοδήματος από 10.000 έως 30.000 ευρώ και 20% για το τμήμα του εισοδήματος από 30.000 ευρώ και άνω. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα όρια θα αυξηθούν ώστε να γίνουν 15%, 20% και 25% αντίστοιχα ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και παρεμβάσεις στα κλιμάκια.
Για τον περιορισμό των συναλλαγών με κανονικό χρήμα το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την αύξηση των ορίων συναλλαγής μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων πάνω από το οποίο είναι υποχρεωτική η πληρωμή με τραπεζικό μέσο. Το σχέδιο προβλέπει το όριο από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα να περιοριστεί στα 300 ευρώ ή και χαμηλότερα. Σημειώνεται ότι για τις επαγγελματικές δαπάνες η πληρωμή γίνεται μέσω τράπεζας από το πρώτο ευρώ.

Πηγή: madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,