Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκληρή επίθεση Μεϊμαράκη σε Μητσοτάκη - Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εμένα θα ψήφιζε...

Μεγαλώνει  επικίνδυνα η σύγκρουση Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, μετά τη χθεσινή συνέντευξη του πρώτου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και την επιλογή του να βάλει και το ιδεολογικό στίγμα πάνω από την γαλάζια αντιπαράθεση.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον κ. Μητσοτάκη τον οποίο επί της ουσίας κατηγόρησε για απόλυτη ταύτιση με νεοφιλελεύθερες πολιτικές του μνημονίου: Απολύσεις καθαριστριών, λουκέτα σε δημόσιους φορείς - «αυτά είναι οι μεταρρυθμίσεις;», είπε χαρακτηριστικά, βάζοντας στο κάδρο και τον Άδωνι Γεωργιάδη ως τους «δυο υπουργούς που ήταν στην ηγετική ομάδα της κυβέρνησης (σ.σ. Σαμαρά), εφαρμόζοντας πρώτα από όλους και κατά γράμμα το μνημόνιο».

Οι αναφορές αυτές του κ. Μεϊμαράκη δίνουν και το στίγμα του σχεδιασμού που κάνει ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών - που όπως όλα δείχνουν θα μπει στα «βαθιά νερά» της αντιπαράθεσης και θα αναδείξει την υφέρπουσα σύγκρουση στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο για το προφίλ και την κατεύθυνση που θα έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές.

«Εμένα με λένε Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν μπορεί να μιλά για βαρωνίες, έχω ανέβει σκαλί-σκαλί την κομματική ιεραρχία», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω αναφερόμενος στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ: «Αν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εμένα θα ψήφιζε...».

«Δεν έχει κλείσει το αποτέλεσμα αλλά δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, απαντώντας εμμέσως στην εκτίμηση Μητσοτάκη ότι η διαφορά ανάμεσα στους δυο «είναι απολύτως αναστρέψιμη», ενώ έσπευσε να απορρίψει το αίτημα για debate επικαλούμενος «τις προσβολές από τον αντίπαλό του».
Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε στο ζήτημα της ενότητας την επομένη των εκλογών: «Δεν υπάρχει θέμα αλλά δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι στη ΝΔ, ο κόσμος δεν μας βάζει να υπογράψουμε σύμφωνο συμβίωσης...».

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκρυψε την οργή του για τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την απουσία του από τη συζήτηση και την ψήφιση επί του συμφώνου συμβίωσης. «Ποιος μου κάνει μάθημα; Εκείνος που έλειπε από την κορυφαία διαδικασία που είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι είναι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και πως η απουσία του αφορούσε ένα σοβαρότατο οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα.

Αιφνιδιασμός στο επιτελείο Μητσοτάκη


Σχεδόν εμβρόντητος έμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη συνέντευξη του κ. Μεϊμαράκη και από την οξύτητα της επίθεσης που του έκανε, εμπλέκοντας και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σε αυτή τη σύγκρουση.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη υπήρξε αιφνιδιασμός από τον τρόπο με τον οποίο μίλησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά παρά τα όσα ακούστηκαν, κρίθηκε ότι δεν θα έπρεπε να δοθεί κάποια επίσημη απάντηση - τουλάχιστον αμέσως μετά την τηλεοπτική εμφάνιση του τελευταίου.

Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, σε όσους επέλεξαν να μιλήσουν μαζί τους, ευχήθηκαν «καλά Χριστούγεννα», αποφεύγοντας το οποιοδήποτε σχόλιο για τη συνέντευξη - βουλευτές όμως που έχουν ήδη εκφραστεί υπέρ του - έκαναν λόγο για «πανικό Μεϊμαράκη», εκφράζοντας ανοιχτά φόβους για την επόμενη μέρα των εκλογών από τη στιγμή που η συζήτηση και η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε τόσο γρήγορα και με αυτόν τον τρόπο στο ιδεολογικό πεδίο με αιχμή το μνημόνιο και τις πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση Σαμαρά.
 http://www.madata.gr/epikairotita/politics/458682.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Πως κατανέμονται οι έδρες.

  Σημαντικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τις έδρες που λαμβάνουν, αλλά και τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, δίνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA. Η έρευνα που έγινε από τις 25 Απριλίου έως και σήμερα, παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεκαεπτά ημέρες πριν από τις εκλογές και οι απαντήσεις που δίνουν οι 1.305 πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένο στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από

Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.  

Κεραμέως: Αύξηση μισθών και προσλήψεων στο δημόσιο

  Τα καθήκοντά της ως υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως από την Καλλιόπη Σπανού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και της Υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο η κα Σπανού δήλωσε: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα ηγεσία» και έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στην Νίκη Κεραμέως. Η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, είπε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως είπε «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων. «Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» υπογράμμισε. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού,