Αν είστε χρήστης του Instagram και λάβετε το συγκεκριμένο μήνυμα δεν πρέπει να το ανοίξετε.
Όσοι ασχολούνται με τα Social Media γνωρίζουν ότι υπάρχουν και πολλές απάτες ή μηνύματα spam που μπορούν να κάνουν ζημιά στη συσκευή του χρήστη. Κατά κύριο λόγο αυτά τα…περίεργα μηνύματα μας έρχονταν στο Facebook και το προσωπικό μας e mail. Το Instagram είχε καταφέρει να μείνει «καθαρό», αλλά πλέον αυτό δεν ισχύει. Η δράση των επιτήδειων έχει εξαπλωθεί και στο Instagram.
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η Wich, σύμφωνα με δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της. Αξίζει να αναφέρουμε πως το μήνυμα αυτό είναι κάπως ψαρωτικό, καθώς έχει το λογότυπο του Instagram, αλλά το όνομα «Instagramsupportcf», το οποίο πρέπει να μας βάλει σε υποψίες. Πέρα όμως από αυτά, αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο είναι γραμμένο, θα διαπιστώσει πως έχει πολλά λάθη. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι αν ήταν επίσημο μήνυμα από το Instagram δεν θα μπορούσε να έχει τέτοια λάθη.
Τι μπορούμε να πάθουμε
Όπως αναφέρει λοιπόν, το τελευταίο διάστημα, κυρίως στο εξωτερικό, έχουν δηλωθεί αναφορές για ένα μήνυμα που έρχεται και προσπαθεί να οδηγήσει τους χρήστες στο να πατήσουν ένα λινκ που έχει στο τέλος τους. Τους ενημερώνει οτι έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς δικαιωμάτων και πως αν έχουν αντίθετη άποψη, θα πρέπει να απαντήσουν μέσω του συνδέσμου που παραθέτουν στο τέλος.
Σε περίπτωση που παραλήπτης κάνει το λάθος και πατήσει εκεί, οι επιτήδειοι αυτοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά του στοιχεία και φυσικά στον λογαριασμό του στο Instagram. Το καλύτερο που έχει να κάνει σε αυτή την περίπτωση, αλλά και όλες τις άλλες ανάλογες ενέργειες, είναι να αγνοήσει το μήνυμα αυτό και να το διαγράψει.
Λίγα λόγια για το Instagram
Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000. Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Tο 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου