Υπάρχουν
κάποιες τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε να τις συνδυάζουμε. Υπάρχουν
μερικά ντουέτα τροφών και ροφημάτων, που δεν «δένουν» και πολύ καλά
μεταξύ τους, κυρίως επειδή ο συνδυασμός δύο συγκεκριμένων διατροφικών
στοιχείων οδηγεί στο φούσκωμα, στην απότομη αύξηση του σακχάρου ή στην
ελλιπή απορρόφηση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.
Δείτε ποια είναι αυτά:
1. Μαύρο τσάι + γάλα
Το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν ενάντια στη φλεγμονή. Ωστόσο, η προσθήκη γάλακτος στο τσάι, μια κλασική βρετανική συνήθεια που πολλοί αγαπούν, είτε πρόκειται για γάλα αγελάδος είτε για γάλα σόγιας, εξουδετερώνει τη θετική επίδραση των αντιοξειδωτικών. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος δεσμεύονται με τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού κι έτσι δεν απορροφώνται από τον οργανισμό. Παράλληλα, η καφεΐνη που υπάρχει στο τσάι μειώνει τα επίπεδα απορρόφησης του ασβεστίου από το γάλα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
http://www.madata.gr/diafora/health/464427.html
1. Μαύρο τσάι + γάλα
Το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν ενάντια στη φλεγμονή. Ωστόσο, η προσθήκη γάλακτος στο τσάι, μια κλασική βρετανική συνήθεια που πολλοί αγαπούν, είτε πρόκειται για γάλα αγελάδος είτε για γάλα σόγιας, εξουδετερώνει τη θετική επίδραση των αντιοξειδωτικών. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος δεσμεύονται με τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού κι έτσι δεν απορροφώνται από τον οργανισμό. Παράλληλα, η καφεΐνη που υπάρχει στο τσάι μειώνει τα επίπεδα απορρόφησης του ασβεστίου από το γάλα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
http://www.madata.gr/diafora/health/464427.html
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου