Ένας από
τους αγαπημένους τρόπους μαγειρέματος των Ελλήνων και ομολογουμένως από
τους πιο νόστιμους, είναι το ψήσιμο στα κάρβουνα.
Ωστόσο σύμφωνα με μελέτη του φορέα ελέγχου τροφίμων της Βρετανίας
(FSA) διαπιστώθηκε ότι το 20% των συμμετεχόντων αρρώστησε μετά από
ύπαιθρο ψήσιμο, λόγω σοβαρών λαθών στη υγιεινή και στους κανόνες
ασφαλείας.
Έτσι λοιπόν η FSA εξέδωσε οδηγίες για το σωστό ψήσιμο του κρέατος ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για την υγεία του καναλωτή:
- Για να είναι ψημένο το εσωτερικό του, θα πρέπει να είναι λευκό εσωτερικά και δεν πρέπει να έχει χυμούς.
- Το ωμό κρέας και το ψημένο θα πρέπει να τοποθετούνται σε ξεχωριστά πιάτα και να μην έρχονται σε επαφή με τα ίδια μαχαιροπίρουνα.
- Το ωμό κοτόπουλο δεν πρέπει να πλένεται διότι διασπείρει μικρόβια.
Σύμφωνα με την FSA, η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο, που συνηθίζεται από την κατανάλωση ωμού κρέατος, προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.
topontiki
Έτσι λοιπόν η FSA εξέδωσε οδηγίες για το σωστό ψήσιμο του κρέατος ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για την υγεία του καναλωτή:
- Για να είναι ψημένο το εσωτερικό του, θα πρέπει να είναι λευκό εσωτερικά και δεν πρέπει να έχει χυμούς.
- Το ωμό κρέας και το ψημένο θα πρέπει να τοποθετούνται σε ξεχωριστά πιάτα και να μην έρχονται σε επαφή με τα ίδια μαχαιροπίρουνα.
- Το ωμό κοτόπουλο δεν πρέπει να πλένεται διότι διασπείρει μικρόβια.
Σύμφωνα με την FSA, η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο, που συνηθίζεται από την κατανάλωση ωμού κρέατος, προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.
topontiki
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου