Καταργείται με υπουργική απόφαση η δυνατότητα των δημοσίων υπαλλήλων να βγουν στη σύνταξη με 35 χρόνια ασφάλιση ανεξαρτήτως ηλικίας.
Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος και ο αναπ. Υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ορίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου πριν από το 1983 χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με 35ετία η 37ετία χωρίς όριο ηλικίας .
Για τα πρόσωπα αυτά ως ισχύον την 18−8−2015 όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης, λογίζεται το 58ο ή το 55ο έτος( τρίτεκνες).
Εκείνοι που είχαν συμπληρώσει την 35ετία έως τις 18 Αυγούστου και δεν αποχώρησαν, θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και τα αντίστοιχα ηλικιακά όρια που ξεκινούν από τα 58,5 και φθάνουν μέχρι τα 62.
Για όσους δεν συμπληρώσουν τα 35 χρόνια μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2021 προβλέπεται αύξηση των ετών ασφάλισης από τα 35 στα 40 χρόνια.
Από την αύξηση των ορίων εξαιρείται μόνο ένας από τους δύο γονείς οι οποίοι έχουν ανίκανο για την άσκηση κάθε βιοποριστικού επαγγέλματος παιδί κατά ποσοστό ανικανότητας 67% και άνω.
Τι απαντά το Υπουργείο Εργασίας
Την απάντηση του στο θέμα έδωσε με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο και αναφέρει: "Η παραπληροφόρηση και η κινδυνολογία σε βάρος των Ελλήνων και των Ελληνίδων δεν έλειψαν ούτε την ημέρα της εθνικής επετείου του μεγάλου ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Έτσι, με περισσή υποκρισία, αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση ανακαλύπτουν σε μία ΚΥΑ(Κοινή Υπουργική Απόφαση) εκείνα που και οι ίδιοι ψήφισαν σε προηγούμενους νόμους. Υποκρίνονται, μάλιστα, τους έκπληκτους όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι καμία υπουργική απόφαση και καμία εγκύκλιος δεν μπορεί να αλλάξει νόμο. Κατά συνέπεια, η σφοδρή κριτική για την Κοινή Υπουργική Απόφαση Χουλιαράκη-Κατρούγκαλου είναι απολύτως έωλη καθώς η ΚΥΑ αναφέρεται στο νόμο 4336/2015 και 4093/2012 όπου ορίζονται ποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι εξαιρούνται από τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και των οποίων η αναφορά θεωρήθηκε περιττή."
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου